vrijdag, 25. mei 2007 - 12:59

Recherche onderzoekt serie auto-inbraken

Delfzijl

Sinds 1 januari tot nu toe hebben er ruim 450 auto-inbraken plaatsgevonden in Groningen, Drenthe en Friesland. De daders hebben het onder meer voorzien op airbags, maar ook op navigatieapparatuur en radiocdspelers. Deze hoos van auto-inbraken heeft inmiddels geleid tot een rechercheteam, waaraan de Noordelijk Recherche Eenheid ondersteuning geeft.

De NRE is een recherche-eenheid die ondersteuning biedt aan rechercheteams in de drie noordelijke provincies. De serie auto-inbraken heeft ertoe geleid dat dit rechercheteam in Groningen is geformeerd. Op deze manier kan sneller en effectiever informatie in en uit de drie regio’s worden uitgewisseld.

Airbags zijn als doelwit vermoedelijk interessant, omdat deze luchtzakken in schadeauto’s worden gemonteerd. De ‘oude’ airbag heeft zijn werk bij een eerder ongeluk al gedaan. De verdachten zullen zelf moeten aangeven waar de gestolen airbags naar toe zijn gegaan. Het rechercheteam hoopt snel resultaat te boeken en mogelijke verdachten aan te houden. Onlangs vonden series auto-inbraken in Heerenveen, Drachten en Groningen plaats. Het onderzoek naar de auto-inbraken is in volle gang.

Verklaar jargon
Provincie:
Tag(s):