maandag, 9. april 2007 - 14:17

Rechtbank 'De Bunker' tot de tanden toe beveiligd

Amsterdam

De rechtbank de Bunker in Osdorp is sinds zondag 1e Paasdag, twee dagen voor het proces tegen Holleeder wordt vervolgt, door de politie extra zwaar beveiligd. De aanleiding voor deze voorzorgsmaatregel is het gevolg van de aanslag die vorige week in de nacht van zondag op maandag 2 april plaatsvond.

Hekken, stalen wanden, extra bepantserde politieposten, camera's en felle schijnwerpers moeten ervoor zorgdragen dat een aanslag niet meer mogelijk is.

Door de aanslag van vorige week werd de achterzijde van de rechtbank zwaar beschadigd nadat er door onbekenden met een raketwerper op het rolluik op de eerste verdieping van de extra beveiligde rechtbank meerdere keren werd geschoten. Het proces dat maandag 2 april in de ochtend om 09.00 uur zou beginnen liep hierdoor aanzienlijke vertraging op. Pas om 14.00 uur die dag en op een andere locatie werd de rechtszitting voortgezet.

Het is trouwens niet waarschijnlijk dat Holleeder morgen bij de zitting aanwezig zal zijn. Zijn advocaat de heer Kuijpers heeft aangegeven dat Holleeder uitgeput is en niet in staat is om de zitting bij te wonen. Mogelijk zal de rechtbank besluiten om de rechtzaak tijdelijk stil te leggen.
Provincie:
Tag(s):