woensdag, 28. maart 2007 - 10:47

Rechtbank Zwolle-Lelystad krijgt nieuwe president

Lelystad

De rechtbank Zwolle-Lelystad krijgt per 1 mei een nieuwe president. Robert Croll (52) volgt Bert Maan op, die sinds 1992 tot aan zijn pensioen, november 2006, president van de rechtbank Zwolle-Lelystad is geweest.Voor zijn benoeming was Croll sectorvoorzitter strafrecht bij de rechtbank Zutphen.

De nieuwe president begon zijn loopbaan binnen de rechterlijke macht in 1988 als rechter in Dordrecht. In 1993 is Croll benoemd tot kantonrechter te ’s-Gravenhage. Vanaf 1996 heeft hij deze functie op het kantongerecht Arnhem uitgeoefend. Aldaar heeft hij tevens als militair kantonrechter gefungeerd. Vanaf 2001 is Croll aangetreden als voorzitter van de sector strafrecht in de rechtbank Zutphen. In die hoedanigheid was hij lid van het gerechtsbestuur en sinds juni 2006 heeft hij in de Zutphense rechtbank de taken van de president waargenomen.

Naast zijn werk als rechter is Robert Croll actief in allerlei maatschappelijke functies. Zo is hij o.a. lid van het bestuur van de Avro, vice-president van de Oorlogsgravenstichting en lid van aan het Rode Kruis verwante stichtingen. Op 7 juni 2007 wordt Croll op feestelijke wijze geïnstalleerd.
Provincie:
Tag(s):