vrijdag, 30. maart 2007 - 20:24

Reconstructie hoofd 'kofferlijk' gemaakt

Lelystad

Er is een reconstructie gemaakt van het hoofd van de dode man die op 30 september 2006 in een koffer in een water in Almere Haven werd gevonden. Het lichaam van de man heeft langere tijd – tussen een paar weken en enkele maanden - in het water gelegen, waardoor het zeer moeilijk is de identiteit vast te stellen.

Tot nu toe is er alles aan gedaan om achter de identiteit van de man te komen. Voor zover mogelijk zijn de zichtbare kenmerken van de man gekoppeld aan nationale en internationale registers van vermiste personen. Dat heeft geen resultaat opgeleverd.

Er is contact gezocht met justitie in Italië omdat bij fouillering van de man een pakje kauwgum is aangetroffen dat na onderzoek alleen uit Italië afkomstig kan zijn. Ook droeg de man kleding die in Italië is gekocht.
Uit het onderzoek is tevens gebleken dat de man al was overleden toen hij in de koffer werd gestopt. Hij is niet om het leven gebracht door uitwendig geweld, maar is vermoedelijk overleden door een overdosis aan verdovende middelen.

Mogelijk wordt de reconstructie binnen kort via Opsporing Verzocht openbaar gemaakt.
Provincie:
Tag(s):