donderdag, 11. januari 2007 - 13:59

Recordaantal kerstbomen ingeleverd

Terneuzen

In de gemeente Terneuzen is dit jaar een recordaantal kerstbomen ingeleverd, namelijk 2.610 bomen. Ter vergelijking, in 2006 waren dat er 2.001.Vanwege het grote aanbod is er vanaf volgend jaar bovendien een inzamelpunt in de wijk Othenepolder.

Inwoners van de gemeente konden op 10 januari van 13.00 tot 16.00 uur hun kerstbomen inleveren. Op totaal 21 verzamelplekken werden de sparren door gemeentelijke medewerkers van de afdeling Groenbeheer ingenomen. Voor iedere ingeleverde boom ontving men een lot waarmee in totaal 75 geldprijzen tot €150,00 konden worden gewonnen. De hoofdprijs is gevallen op lotnummer 5889.

De uitslag van de trekking staat op posters in het stadhuis van Terneuzen, bij de gemeentelijke vestigingen in Axel en Sas van Gent, bij de VVV en op www.terneuzen.nl. Volgende week staat de volledige lijst met winnaars bovendien op de gemeentelijke pagina in het Zeeuwsch-Vlaams Advertentieblad.

In Biervliet, Sluiskil, Westdorpe en Zaamslag worden de ingezamelde bomen verbrand. De overige bomen worden versnipperd en afgevoerd. Volgend jaar wordt er ook ingezameld in de wijk Othenepolder. Omdat deze nieuwbouwwijk zo uitbreidt, zal hier een extra inzamelpunt worden geplaatst.
Provincie:
Tag(s):