dinsdag, 9. januari 2007 - 21:10

Recordaantal van 200.000 internetbezoekers in 2006

Coevorden

De website Coevorden.nl heeft in 2006 het recordaantal van ruim 200.000 bezoekers getrokken. Deze bezoekers bekeken bijna een miljoen pagina’s op het internetportaal voor de Coevorder gemeenschap. Afgelopen jaar groeide het internetbezoek met ruim 45 procent. De rubrieken gemeentehuis, stad en dorpen, wonen en leven, vrije tijd en toerisme trekken de meeste bezoekers. Ook de historie en de digitale archieven zijn veel vaker geraadpleegd.

Eind 2005 is de website Coevorden.nl gelanceerd. De website biedt onder meer nieuwsberichten, informatie, agendaberichten van de gemeente Coevorden, Coevorden HuisAanHuis, Stichting Lokale Omroep Coevorden, Openbare Bibliotheken Coevorden, Stichting Algemeen Maatschappelijk Coevorden, Welzijn 2000 en verenigde handelsverenigingen van Koepel 6.

Resultaat van deze samenwerking is dat Coevorden.nl per thema een breder informatieaanbod biedt. In 2006 is Coevorden.nl onder andere uitgebreid met de mogelijkheid om digitale ansichtkaarten van Coevorden te versturen. Speciaal voor ondernemers zijn in 2006 het digitale ondernemersloket en de subsidiewijzer toegevoegd aan de portal.

Ook de andere websites van de gemeente zoals coevordenbeweegt.nl, buitengewoonplatteland.nl, ossehaar.nl en het digitaal archief van bouw- en milieuvergunningen op documentencoevorden.nl ontwikkelden zich sterk in 2006. Via documentencoevorden.nl zijn 40.000 digitale verleende vergunningen sinds midden vorige eeuw te raadplegen.

Sinds 1 januari is burgemeester Bert Bouwmeester gestart met zijn eigen weblog via www.burgemeestercoevorden.nl . Op deze manier geeft de burgemeester letterlijk openheid van bestuur en krijgt iedereen een beeld van het ambt van burgemeester. Bert Bouwmeester hoopt dan ook dat veel mensen de weblog gaan bekijken. “Ik verwacht dat het aantal opgevraagde internetpagina’s volgend jaar minstens twee miljoen bedraagt�, aldus de burgemeester tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.
Provincie:
Tag(s):