donderdag, 27. december 2007 - 11:26

Recreatiegebied bereidt zich voor op de zomer

Assen

Zwemmen in de zomer betekent goed voorbereiden in de winter, de zwemplas Baggelhuizen in Assen is reeds drooggelegd om zwerfafval te verwijderen en zandbanken uit te graven. Hierdoor krijgt de plas meer diepte en is de kans op algengroei kleiner. De werkzaamheden zorgen ervoor dat zwemmers in de zomer weer gewoon het water in kunnen duiken

Verder wordt stevig gesnoeid rondom de visvijver en de fiets- en wandelpaden. De snoeiwerkzaamheden brengen de zichtlijnen terug en zorgen voor een veiliger en meer open karakter. De werkzaamheden duren tot maart.

Afgelopen november is het voet/fietspad door het recreatiegebied langs het strand en het toiletgebouw opnieuw geasfalteerd. Met het opknappen van de fiets- en wandelpaden is het gebied beter bereikbaar. Ook worden nog deze winder ruiterpaden en de atb paden aangelegd.

Het grootste deel van de eerste fase van het verbeteringstraject rondom het recreatiegebied is afgerond. Voor de tweede fase liggen plannen klaar om onder andere een strandpaviljoen met horecavoorziening te realiseren. De gemeente zorgt verder voor nieuwe recreatieve voorzieningen als picknickplaatsen, schommels, een glijbaan, een kabelbaan en een panna voetbalveld.

Bij de werkzaamheden en ontwikkelingen rondom Baggelhuizerplas zijn onder andere gemeente, omwonenden en verenigingen in het gebied betrokken.
Provincie:
Tag(s):