woensdag, 4. april 2007 - 7:03

René Froger: 'Laat me alleen'

Almere

'Laat me alleen, met al mijn verdriet' dat was de song waarmee René Froger dinsdagavond de show in de schouwburg in Almere opende.
Met een theatertour onder het motto 'Mijn Hollands Hart' bracht de geboren Amsterdammer liedjes van Nederlandse bodem ten gehore.

Nadat de zanger op het afscheidsconcert voor Andre hazes enkele Nederlandstalige nummers had gezongen, kreeg hij het idee om een hele tour in het Nederlands te gaan doen.

Na 20 jaar Engelstalig te hebben opgetreden was het voor René 'heel anders' om nu in het Nederlands te zingen. 'Als ik nu een 'slip-of-the-tong' maak dan hoort iedereen dat meteen natuurlijk', aldus René.

Met nummers als 'Pappie loop toch niet zo snel'(Herman Verkeeken) 'Wat zou je doen' (Blǿf) en de Hazes meezinger 'Bloed zweet en tranen' wist Froger het publiek op de banken te krijgen. Met zangeres Glennis Grace zong René het prachtige 'Droomland'.

Ondanks dat de bezoekers niet tevreden waren over de ambiance in de nieuwe schouwburg, 'het lijkt net een gevangenis, en is veel te kaal' was het concert een groot succes.
Categorie:
Tag(s):