woensdag, 5. december 2007 - 23:11

Restaurant Heksenketel door brand verwoest

Roermond

Een korte heftige brand heeft woensdagavond het interieur van restaurant “De Hekstenketel� aan de Markt in Roermond en de bovengelegen woning verwoest. Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Het restaurant was gesloten en de bewoners van de bovengelegen woning waren niet thuis, zo meldt een woordvoerder van de brandweer

Het vuur is ontstaan op de benedenverdieping. Het incident is ontdekt door de buren die rook binnenkregen en om 19.40 uur de brandweer belden. Toen de brandweer aankwam was het vuur uit zichzelf ook weer gedoofd. De naastgelegen Loungebar werd wel direct ontruimd.

De hitte en rook waren echter naar de bovengelegen woning getrokken en hebben daar een aanzienlijke schade aangericht. Beide buurpanden hebben licht rook en geurschade opgelopen. Even na 20.30 uur werd door de brandweer het sein brandmeester gegeven.

De bewoners van het pand boven het restaurant worden vannacht elders onder gebracht. Onderzoek door de politie zal duidelijkheid moeten geven over de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):