zondag, 21. januari 2007 - 17:51

Rijksambtenaren in actie

Den Haag

Vanaf maandag voeren de rijksambtenaren opnieuw actie voor een betere cao. Op tientallen plekken in het land zijn er werkonderbrekingen, stiptheidsacties, debatten en demonstraties. Naar verwachting zullen de acties nog weken duren. Ze worden langzaam opgebouwd van afdeling naar regio en landelijk; op 13 februari is er een landelijke demonstratie.

De douane houdt opnieuw stiptheidsacties, onder andere op de Maasvlakte.Op de ministeries eisen medewerkers van 'hun' SG dat hij of zij kleur bekent. Als de sg achter het personeel staat, kleurt het gebouw groen, maar de kans is groter dat de ministeries rood kleuren door de protestaffiches. Bij de belastingdienst zijn er in het hele land werkonderbrekingen. In Utrecht bijvoorbeeld, demonstreren op dinsdag 23 januari ten minste 600 medewerkers van de belastingdienst op het plein voor de rechtbank.

Vier ambtenarenbonden, Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, CMHF en het Ambtenarencentrum, voeren samen actie voor een betere cao. Het eindbod van Remkes 'een dunne twee procent', vinden de bonden na jaren van matiging volstrekt onvoldoende. De bonden eisen 2,5 procent, inlopen van de eindejaarsuitkering op de rest van de publieke sector, en compensatie voor de nadelige effecten van de nieuwe ziektekostenverzekeringen.
Categorie:
Tag(s):