woensdag, 30. mei 2007 - 9:14

Rijkswaterstaat houdt Open huis

Regionaal

Voor de tweede maal in zijn bestaan houdt Rijkswaterstaat een landelijk Open huis. Op zaterdag 9 juni openen meer dan dertig locaties, verspreid over het hele land, de deuren voor het publiek. Het Open huis staat dit jaar in het teken van veiligheid.

Rijkswaterstaat is steeds prominenter aanwezig op de weg en op het water. Dagelijks inspecteren onze medewerkers de veiligheid van de weg of waterweg en treden zij op bij calamiteiten. Maar het werk van Rijkswaterstaat is veel omvattender.

Zo is Rijkswaterstaat ook verantwoordelijk voor veilige rivier- en zeeweringen als dijken, sluizen en stuwen. Daarnaast zorgt Rijkswaterstaat dat iedereen in Nederland over voldoende en schoon water kan beschikken door een goede en veilige waterhuishouding te voeren. Bij dat alles werkt Rijkswaterstaat nauw samen met provincies, gemeenten, overige lokale overheden en hulpverleners.

Rijkswaterstaat heeft ook oog voor wensen en behoeften van het publiek. En dat resulteert onder andere in een betere benutting van de (vaar)wegcapaciteit en het geven van actuele en betrouwbare informatie op maat. Zodat automobilisten en de scheep- en recreatievaart vlotter, comfortabeler en vooral veiliger van A naar B kunnen reizen.

Al deze werkzaamheden van Rijkswaterstaat worden belicht tijdens het Open huis op 9 juni. Door mee te doen achter de schermen kunnen bezoekers kennis maken met de vele aspecten van het werk van Rijkswaterstaat en daarnaast ook zelf ervaren wat zij als (vaar)weggebruiker kunnen doen aan hun eigen veiligheid en die van hun mede(vaar)weggebruikers. Ook op de volgende locaties valt er zaterdag 9 juni tussen 10.00 en 17.00 uur van alles te beleven:

Waterdistrict Westerschelde – Buitenhaven 2 te Terneuzen

Waterdistrict Westerschelde – Scheldecoördinatie Centrum, Commandoweg 50 te Vlissingen

Waterdistrict Zeeuwse Delta – Oosterscheldekering, Dijkgraaf M.A. Gelukweg 1 te Vrouwenpolder

Wegensteunpunt Vierwegen – Vierwegen 3 te Kapelle.

Wie meer wil weten over het Open huis van Rijkswaterstaat of over de andere Rijkswaterstaat-locaties die te bezoeken zijn, kijk snel op www.rijkswaterstaat.nl
Provincie:
Tag(s):