maandag, 30. april 2007 - 10:31

Rijksweg bezaaid met kunst

Hendrik-Ido-Ambacht

Na een aanrijding tussen twee auto’s zijn er maandagmorgen allerlei kunstwerken terechtgekomen op de rijksweg. In een van de betrokken auto’s van de aanrijding lagen schilderijen en kaarten met daarop tekeningen. Rond 07.10 uur reed een 20-jarige autobestuurder uit Tilburg over de rijksweg A16 in de richting van Breda ter hoogte van het parkeerterrein bij Hendrik-Ido-Ambacht. Zonder reden botste zijn auto vol in de achterkant van een kleine personenauto.

Hierin zaten twee vrouwen. De bestuurster remde en haar auto schoot naar de linkerkant van de weg. De inzittende die vertelde dat ze pijn aan haar buik had kon zelf de auto uit. Brandweerlieden hielpen de bestuurster. Zij klaagde over nekpijn. Een ambulance bracht de twee vrouwen naar het ziekenhuis voor onderzoek. Waarschijnlijk valt hun letsel mee.

In de auto van de vrouwen lag de partij kunstwerken dus mogelijk waren zij onderweg naar een braderie of beurs om daar de kunst te verkopen. Door het ongeval was de snelweg afgesloten. Het verkeer kon de plek van het ongeval passeren door over de parkeerplaats te rijden. De 20-jarige automobilist moest een blaastest afleggen en hieruit bleek dat hij een te hoog promillage had door alcoholgebruik. Zelf verklaarde de man dat hij waarschijnlijk een soort black-out had want hij merkte de aanrijding pas op na de klap.
Provincie:
Tag(s):