vrijdag, 16. februari 2007 - 15:46

Roemeense vrouwen-handelaren aangehouden

Amsterdam

De Nationale Recherche heeft in Amsterdam en Assendelft vier Roemenen aangehouden die verdacht worden van vrouwenhandel. Het viertal, drie mannen en een vrouw, stelde Roemeense vrouwen tewerk in de raamprostitutie in Amsterdam, Alkmaar en Den Haag. De vrouwenhandel kwam aan het licht toen vorig jaar in het Wallengebied en Den Haag bleek dat Roemeense vrouwen met valse Hongaarse paspoorten werkzaam waren in de prostitutie. Dit heeft het Landelijk Parket vrijdag bekend gemaakt.

De vrouwen gebruikten de paspoorten voor het huren van kamers in een bordeel en inschrijvingen als zelfstandig prostituee bij de Kamer van Koophandel.

De vrouwen verklaarden dat zij tegen betaling naar Nederland waren gereisd, voorzien werden van een vals Hongaars paspoort en in de prostitutie terechtkwamen. In Amsterdam brachten de verdachten de vrouwen onder bij zogenoemde huisjesmelkers, die door onderverhuur huisvesting regelden.

De vrouwen moesten per dag minimaal 250 euro van hun inkomsten af staan aan de verdachten. Door deze verplichting bleven de vrouwen afhankelijk van de handelaren.

In de woningen van de verdachten trof de Nationale Recherche 10 Roemeense vrouwen aan. Zij zijn gehoord en heengezonden. Bovendien is beslag gelegd op een viertal Hongaarse paspoorten.
Provincie:
Tag(s):