woensdag, 28. maart 2007 - 20:10

Roemer wil einde aan handel in rijexames

Den Haag

SP-Kamerlid Emile Roemer wil dat verkeersminister Eurlings voorkomt dat rijschoolhouders plekken voor rijexamens tegen hoge bedragen doorverkopen. Nu kopen enkele grote schoolhouders in Amsterdam veel examenplaatsen in die zij door het tekort eraan met flinke winsten kunnen doorverkopen.

Roemer: "Leerlingen betalen als gevolg van die koehandel onnodig veel voor een rijexamen. De minister moet hier een einde aan maken."

Rijschoolhouders kopen bij het CBR examenplaatsen op die zij gebruiken voor hun leerlingen. Deze examens staan niet op naam, zodat er in het geval van incidenten een andere leerling het examen over kan nemen. Door deze verhandelbaarheid is het ook mogelijk om deze plekken commercieel te verhandelen.

Volgens de SP kan de minister hier maatregelen tegen nemen. Roemer: "Hij kan het aantal in te kopen examenplekken maximeren of doorverkoop met winst strafbaar stellen. In het geval er dan nog rijscholen met woekerprijzen doorverkopen, dienen deze utgeschreven te worden bij het CBR." De SP heeft hierover vragen gesteld aan de minister.
Provincie:
Tag(s):