zondag, 9. december 2007 - 14:16

Roermond breidt wijkteams uit

Roermond

De gemeente gaat samen met Westrom twee wijkteams inzetten om werkzaamheden uit te voeren zoals zwerfvuil- en onkruidbestrijding, bladblazen en snoeiwerk in buurten. In totaal gaat het om 20 personen die per 1 januari 2008 hiermee starten. Op deze manier kunnen de werkelozen werkervaring opdoen.

In 2006 is een pilot wijkbeheer gestart in de wijk Kapel/Muggenbroek en die is uitgebreid met het Tegelarijveld. Nu komen ook andere wijken aan bod.

In eerste instantie wil de gemeente Roermond een wijkteam gaan inzetten in de wijken De Kemp, Componistenbuurt, Sterrenberg en Roermondse Veld. Voor die wijken gaat het om twee dagdelen. Voor Kapel/Muggenbroek en Tegelarijveld blijft wekelijks afwisselend één dagdeel.

Maximaal honderd werkloze werkzoekenden zitten nu in het reïntegratietraject. Voor een deel van de mensen binnen het Buurtbeheerbedrijf is het doel om door te stromen naar regulier werk. Voor een ander deel – voor wie die afstand nog onoverbrugbaar is – gaat het om activering. Het derde aandachtsgebied van het Buurtbeheerbedrijf is de bevordering van leefbaarheid in stad en wijk.
Provincie:
Tag(s):