vrijdag, 16. maart 2007 - 18:42

Roermond pakt parkeeroverlast in wijken aan

Roermond

De afdeling Stadstoezicht in Roermond gaat de komende maanden een waarschuwingsactie houden in de wijk De Kemp. Zij doet dit om parkeeroverlast tegen te gaan. De afdeling ontvangt regelmatig klachten uit de wijk, die veelal gaan over parkeren (met een deel van het voertuig) op het trottoir, parkeren buiten de vakken en parkeren in groenstroken.

Foutparkeerders lopen tot 1 juni 2007 de kans een wit waarschuwingsbriefje met rode tekst achter hun ruitenwisser aan te treffen. Deze waarschuwing is geen bekeuring maar bedoeld om te wijzen op onjuist parkeergedrag. De bestuurder heeft dan de mogelijkheid om naar andere, wel toegestane, parkeermogelijkheden te zoeken.

Vanaf 1 juni 2007 gaat de afdeling Stadstoezicht van start met gerichte parkeercontroles. Dan zal voor iedere geconstateerde parkeerovertreding een bekeuring worden uitgeschreven. Staat een auto gedurende de periode van de waarschuwingsactie hinderlijk of gevaarlijk geparkeerd, dan ontvangt de automobilist geen waarschuwing maar een gewone bekeuring.

Later in het jaar gaat een dergelijke actie ook plaatsvinden in de wijken Kitskensberg en Kapel in ‘t Zand.
Provincie:
Tag(s):