woensdag, 21. november 2007 - 16:02

Roermondenaar verdacht van oplichting en witwaspraktijken

Roermond

De politie heeft dinsdagmorgen een 41-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte en witwaspraktijken. De woning van de man werd onder leiding van de Rechter-Commissaris doorzocht op aanwezigheid van sporen van de gepleegde feiten.

De Roermondenaar wordt er van verdacht zich op grote schaal bezig te hebben gehouden met het plegen van fraude op het gebied van zogenaamde “time-share-rechten�. Time share is een deeleigendom in vakantie-onroerendgoederen. Hij trad in contact met eigenaren van time-shares waarbij hij gebruik maakte van valse namen van natuurlijke- en rechtspersonen. Hij bood aan om time-shares te verkopen. Daarna werden valse verkoopcontracten opgemaakt. Enkele weken later deelde hij de share-eigenaren mede dat hun vakantie-eigendom was verkocht. Hierop betaalden de eigenaren gelden wegens verzonnen en niet geleverde diensten. Ook werden eigenaren gelden afhandig gemaakt door fictieve buitenlandse belastingen in rekening te brengen en deelneming aan niet bestaande onroerend goed fondsen en belangenorganisaties.

Omdat vele time-share-bezitters zijn ‘uitgekeken’ op hun vakantiebezit en tegenwoordig veel goedkoper all-inclusive reizen kunnen boeken naar verre oorden besloten vele mensen met de man in zee te gaan. De man heeft tientallen mensen in heel Europa benadeeld. Met name Duitsers, Belgen en Nederlanders waren ‘gewilde klanten’. De via oplichting verkregen gelden kwamen terecht op bankrekeningen in Spanje, België, Duitsland en Nederland.

De hoogte van de verdiensten van de man wordt geschat op een aanzienlijk bedrag. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, meldt de politie.
Provincie:
Tag(s):