donderdag, 11. januari 2007 - 16:11

Roermondse jeugdbende actief in Zuid-Holland en Utrecht

Roermond

Het afgelopen jaar zijn politie en justitie een onderzoek gestart naar een criminele jeugdgroep in de omgeving van Roermond. Het gaat om zo’n twintig jongeren van zeventien tot eenentwintig jaar die worden verdacht van zeker zestig strafbare feiten zoals woning- en bedrijfsinbraken, winkeldiefstallen en autodiefstallen. In totaal zijn er elf aanhoudingen verricht, zo maakte de politie vandaag bekend.

De criminele activiteiten vonden plaats in de regio’s Zuid-Holland, Utrecht en Brabant. Ook wordt de groep verantwoordelijk gehouden voor een groot aantal woninginbraken in Midden-Limburg, die eind 2005 plaatsvonden.

Het onderzoek, dat een jaar in beslag nam, kwam in een stroomversnelling toen drie verdachten dit voorjaar op heterdaad werden betrapt bij een inbraak in een school in Meijel. Dat gebeurde dankzij een oplettende getuige. Na een achtervolging door de politie die eindigde in de moerasgrond van het natuurgebied de Peel, werd het drietal aangehouden met de gestolen spullen nog in de auto. Enkele maanden later, volgden nog meer aanhoudingen.

De rechtbank heeft inmiddels zes verdachten al veroordeeld waaronder ook een 18- jarige vrouw. De straffen variëren van acht maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf tot twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk.

Tegen twee verdachten is uiteindelijk geen proces verbaal opgemaakt. Tegen drie anderen loopt het onderzoek nog.
Provincie:
Tag(s):