woensdag, 6. juni 2007 - 10:02

Rollatorcheck in Pekela

Pekela

Heeft u een rollator en wilt u deze eens na laten kijken? Kom dan naar de Rollatorcheck tijdens het Open Huis in de Kiepe. Het ontmoetingscentrum, Welzijn de Badde en Thuiszorg Groningen nodigen belangstellenden, van jong tot oud, op donderdag 7 juni a.s. tussen 14.00 en 18.00 uur in De Kiepe aan de Meidoornlaan 88.

Natuurlijk is het belangrijk dat rollatoren veilig en betrouwbaar zijn. Helaas wordt er weinig onderhoud gepleegd aan deze rollatoren. Het valt de medewerkers van Thuiszorg Groningen regelmatig op dat een rollator niet meer goed werkt. Thuiszorg Groningen organiseert daarom samen het Hulpmiddelencentrum Noordoost Nederland (HCNON) in diverse Groningse gemeenten rollatorchecks.

Tijdens het Open Huis is de Rollatorcheck in De Kiepe. Thuiszorg Groningen en het HCNON testen dan uw rollator en hier zijn geen kosten aan verbonden. Vaak moeten de remkabels worden bijgesteld. Bij sommige rollatoren ontbreekt de inklapbeveiliging of er lopen mensen met een rollator die niet goed in hoogte is afgesteld. Ook de parkeerrem moet goed worden afgesteld, zodat deze niet wegglijdt als men op de rollator gaat zitten. Het HCNON zorgt dat een monteur paraat staat om kleine reparaties ter plekke uit te voeren.
Provincie:
Tag(s):