dinsdag, 6. november 2007 - 15:10

Rookmelder waarschuwt voor schoorsteenbrand

Amersfoort

Dankzij een rookmelder is een schoorsteenbrand in Kruiskamp in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 november snel aan het licht gekomen en konden de bewoners tijdig het huis verlaten. Rond half vier werden de bewoners van het huis aan de Liendertseweg gewekt door de rookmelder. Niemand raakte gewond.

De schoorsteenpijp was verstopt geraakt door roetdeeltjes. Daardoor kwam rook de woning in. Met adembescherming hebben brandweermensen de woning betreden en het vuur geblust. Ook is de schoorsteen schoongemaakt. De bewoners zijn door ambulancepersoneel onderzocht op eventuele rookvergiftiging.

Van november 2006 tot en met juni 2007 zijn 1400 woningen in de wijk Kruiskamp bezocht. Tijdens huisbezoeken adviseerden brandweermedewerkers bewoners over het verbeteren van de brandveiligheid in hun huis. De brandweer plaatste waar nodig gratis brandmelders.

Ook de woning aan de Liendertseweg waar afgelopen nacht de brand ontstond, is in het kader van het project bezocht. Toen werden twee rookmelders geplaatst.
Provincie:
Tag(s):