woensdag, 31. oktober 2007 - 15:12

Roomservice in Deventer ziekenhuis

Deventer

Het Deventer Ziekenhuis gaat het komende jaar flink investeren in gastvrijheid. Zo krijgt de patiënt straks een persoonlijk assistent (PA). Dit heeft het ziekenhuis woensdag 31 oktober bekendgemaakt.

Even het kussen opschudden, een glaasje water halen of een boodschap in de winkel doen. Patiënten die straks in het Deventer Ziekenhuis worden opgenomen, kunnen hiervoor de roomservicemedewerker inschakelen. Dat is een persoonlijk assistent van de patiënt die gastvrijheid hoog in het vaandel heeft. De roomservicemedewerker houdt ook de patiëntenkamer schoon en verzorgt het eten en drinken.

Mee-eten
Kan een patiënt nu nog uit 2 maaltijden kiezen, straks zijn er 3 dagmenu’s en een enorme hoeveelheid maaltijdcomponenten waarmee zelf een menu kan worden samengesteld. Bij de dagmenu’s is er voor ieder wat wils. Zo serveert het ziekenhuis straks een typisch Sallandse maaltijd, een vegetarisch menu en een exotisch menu, tevens Halal.

De patiënt krijgt straks rond 16.00 uur een voorafje en bepaalt dan wat hij een uur later wil eten. Ook de plaats waar de maaltijd wordt genuttigd kan variëren: in bed, in het afdelingsrestaurant, op het dakterras of in het bezoekersrestaurant. Zelfs het bezoek kan straks tegen een geringe vergoeding mee-eten.

Breed pakket
De patiënt geeft in de nieuwbouw zijn maaltijdvoorkeuren aan op een beeldscherm aan bed. Daarop komen ook een telefoon, internet- en televisievoorziening en het oproepsysteem voor de verpleegkundige.

Wie straks op bezoek komt in het ziekenhuis kan rekenen op een kopje koffie of thee. Datzelfde geldt ook voor de polikliniekbezoekers. In het Deventer Ziekenhuis krijgen patiënten nu al op enkele poliklinieken gratis koffie, thee en lectuur. Dat gaat in de nieuwbouw door.

De komende maanden wordt het ziekenhuispersoneel met training, instructie en begeleiding vertrouwd gemaakt met (het concept) van gastvrijheid.In Nederland zijn meer ziekenhuizen die investeren in service, maar het Deventer Ziekenhuis is op dit moment het enige ziekenhuis dat zo een breed pakket aan gastvrijheid introduceert. Om die reden komen op 1 november vertegenwoordigers van zo’n 40 ziekenhuizen uit het land naar het Deventer voorbeeld kijken op een congres getiteld “Gastvrijheid op nummer 1�.
Provincie:
Tag(s):