vrijdag, 8. juni 2007 - 10:38

Rotterdam doet mee aan autovrije zondag

Rotterdam

Rotterdam doet dit jaar voor het eerste meedoen aan de landelijke autovrije zondag. Op zondag 16 september, de eerste dag van de Week van de Vooruitgang, zijn de Coolsingel en de Schiedamsedijk afgesloten voor het autoverkeer.

In het stadscentrum worden deze hele dag activiteiten georganiseerd, die in het teken staan van bewustwording over de gevolgen van mobiliteit voor het klimaat. Zo vindt op de Boompjes de ludieke actie 'Boompjes voor Boompjes' plaats.

De autovrije zondag en de Week van de Vooruitgang in Rotterdam, zijn onderdeel van het Rotterdamse lucht- en klimaatprogramma. Deze activiteiten sluiten aan bij het thema "Rotterdam werkt aan een gezonder klimaat". Wethouder Verkeer en Vervoer Jeannette Baljeu: "Met de autovrije zondag én de Week van de Vooruitgang werken we aan de bewustwording over de gevolgen van mobiliteit voor het milieu en een mentaliteitsverandering bij Rotterdammers. We proberen te zorgen dat zij selectiever gebruikmaken van de auto en vaker de fiets of het openbaar vervoer pakken."
Provincie:
Tag(s):