donderdag, 31. mei 2007 - 12:20

Roxanne van Wunnik in finale verkiezing “Jong Raadslid van het jaar�

Maastricht/Den Haag

Roxanne van Wunnik is één van de drie finalisten voor de titel van Jong Raadslid van het Jaar. Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties maakt de winnaar op 6 juni bekend tijdens het VNG-jaarcongres in Utrecht.Een onafhankelijke jury samengesteld uit ervaren volksvertegenwoordigers en bestuurders heeft Roxanne geselecteerd uit 12 genomineerden die op positieve wijze in het oog sprongen.

De genomineerden zijn allen zichtbaar, benaderbaar, origineel en succesvol in hun gemeente. Andere criteria zijn leeftijd, allemaal jonger dan 36 jaar, en zittingsduur, zij hebben vanaf maart 2002 zitting genomen in de gemeenteraad. In totaal kwamen er meer dan 40 aanmeldingen binnen.

De verkiezing van Jong Raadslid van het jaar is een initiatief van de VNG, Raadslid.nu en Raadsledennieuws. De verkiezing wordt voor de tweede keer georganiseerd. Met de verkiezing van ‘Jong Raadslid van het Jaar’ wil de organisatie laten zien dat lokale politiek ook voor jonge mensen interessant en belangrijk is.
Provincie:
Tag(s):