donderdag, 8. november 2007 - 7:08

Rozet van Respect voor Amsterdamse school

Amsterdam

Als prelude voor de Dag van Respect op 15 november, wordt op 14 november op het plein van de Huizingaschool in het Amsterdamse Slotervaart, de eerste ‘Rozet van Respect’ onthuld.

Deze school staat midden in de wijk. Om op een school als de Huizinga, met 26 nationaliteiten, goed te kunnen leren/leven is wederzijds respect een voorwaarde. Dit geldt voor zowel de kinderen, ouders als de leerkrachten. Dit initiatief, waarbij samen met de kinderen en volwassenen een blijvend monument wordt gemaakt, schept een plek waar je dagelijks letterlijk en figuurlijk kunt stilstaan bij ‘respect’ voor elkaar.

De rozet, het kunstwerk is ontworpen door Akelei Hertzberger, ontwerpster van het mozaïektapijt bij het Bijlmer monument. De Rozet van Respect is een initiatief van de Stichting Dag van Respect. Dat respect niet vanzelfsprekend is in onze samenleving blijkt elke dag weer als we de kranten openslaan. Daarom vraagt de Stichting Dag van Respect aandacht voor respect.

Dit jaar volgen scholieren op 1.000 scholen een respectlesprogramma. Op 15 november 2007, dé Dag van Respect, staan meer dan 350 BN’rs (bekende en minder bekende betrokken Nederlanders) voor de klas in de groepen 7 en 8 van de basisschool. ’s Middags vinden in diverse Nederlandse steden activiteiten plaats zoals debatwedstrijden en kunstprojecten. De Dag van Respect streeft ernaar om kinderen te laten beleven hoe leuk en zinvol het is om respectvol met elkaar en het milieu om te gaan. Niet voor één dag maar elke dag!
Provincie:
Tag(s):