zaterdag, 27. oktober 2007 - 14:41

Ruim 400 nieuwe woningen in Venrayse wijk Servaashof

Venray

GGZ Noord- en Midden-Limburg (NML) en projectontwikkelaar Blauwhoed Eurowoningen BV hebben vrijdag een contract gesloten voor de ontwikkeling en realisatie van circa 330 woningen en 74 zorgwoningen in de nieuwe wijk Servaashof in Venray. Blauwhoed Eurowoningen BV heeft de Europese aanbesteding gewonnen die door GGZ NML was uitgeschreven.

De ondertekening van het contract is een belangrijke mijlpaal in de totstandkoming van de wijk Servaashof in Venray waar zorg en maatschappij op een vernieuwende wijze integreren. De realisatie van de woningen vindt in fasen plaats in de periode 2008 – 2011, zo meldt de GGZ NML.

In de parkachtige omgeving van Servaashof komen herenhuizen, stadsvilla’s en appartementen. De verschijningsvorm en architectuur van de woningen zal zeer divers zijn en maken elke woning tot een uniek product. Als gevelmateriaal zal ondermeer hout, stucwerk en steen worden toegepast. De gerenommeerde architectenbureaus KOW uit Den Haag en Klunder Architecten uit Rotterdam gaan de woningen verder ontwerpen.

De gronden voor de woningen worden door GGZ NML gefaseerd aan Blauwhoed overgedragen. Allereerst zal een aanvang worden gemaakt met de appartementen aan de zuidkant en de oostkant van het gebied. Tevens zal in de eerste fase met de herenhuizen aan de westzijde van de Stationsweg worden gestart. De verkoop van de woningen uit de eerste fase zal in het voorjaar van 2008 starten. De prijzen van de woningen zijn nog niet bekend maar zullen ongeveer vanaf € 225.000,- bedragen voor een appartement en vanaf € 350.000,- voor een herenhuis.

De herenhuizen in het oostelijk deel van de Stationsweg zullen in een latere fase worden gerealiseerd. Met de stadsvilla's aan de Oostsingel zal medio 2009 worden gestart. Medio 2011 zullen de laatste woningen worden opgeleverd.
Provincie:
Tag(s):