woensdag, 6. juni 2007 - 12:52

Ruiters bedreigd met 'krik-geweer'

Benschop

Op dinsdag 5 juni werd een amazone en ruiter bedreigd door een automobilist. De amazone had het idee dat het hier om een geweer ging.
Rond 19.30 uur reed een 22-jarige vrouw uit Nieuwegein op haar paard samen met een vriend eveneens op een paard over het Dorp. Hen kwam een auto met hoge snelheid tegemoet rijden. De weg was te smal voor de automobilist om er door te kunnen. De ruiters maakten met gebaren duidelijk dat de automobilist moest stoppen.

De automobilist stopte en er ontstond een woordenwisseling tussen de beide ruiters en hem. De man stapte uit en pakte een voorwerp uit de kofferbak. Beide ruiters waren ervan overtuigd dat het een geweer betrof en schrokken enorm. Een passagier van de automobilist riep iets naar hem, waarna hij het ‘geweer’ teruglegde en wegreed.

De politie werd gewaarschuwd en keek aan de hand van het kenteken naar de auto uit. De verdachte, een 22-jarige man uit IJsselstein, werd in de loop van de avond op de Markt in Nieuwegein aangehouden. In de auto troffen de agenten een krik aan, die inderdaad de indruk zou kunnen wekken dat het een geweer betreft. De krik is in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging.
Provincie:
Tag(s):