woensdag, 23. mei 2007 - 8:41

'Run-away-bride' Hulscher voor rechter om bruidsjurk

Amsterdam

Dinsdagmiddag moesten zowel Mariska Hulscher als de ontwerper van haar bruidskleding Marlon Borgschot voor de rechter in Amsterdam verschijnen. De 'run-away-bride' bestelde bij de ontwerper haar bruidsjurk en de trouwkleding voor haar ex-man en hun drie kinderen. De jurk was een 'geschenk' maar de rest moet gewoon betaald worden, aldus Borgschot.

Beide partijen komen geëscorteerd door hun advocaten de rechtszaal binnen waar de rechter zich boog over de vraag of Hulscher (net als ‘gewone’ Nederlanders) de rekening van haar bruidskleding moet voldoen.

Niet onbelangrijk detail is echter dat het huwelijk al na enkele weken voorbij was en de handtekeningen op de scheidingspapieren inmiddels opgedroogd. Of Mariska de rekening wel had betaald als alles nog koek en ei was gebleven valt te bezien.

Couturier Marlon Borgschot had samen met Mariska ook een zakelijke kledinglijn opgezet onder de naam Business Couture. Deze lijn is inmiddels ter ziele, net als hun vriendschappelijke band.

Beide zullen moeten overleggen wat de kosten voor de kleding van de ex-bruidegom en de kinderen betreft, aldus de rechter. Volgens Borgschot gaat het om een bedrag van ruim 9.000 euro.

De jurk van Mariska zou hij haar geschonken hebben maar de rest van de kleding absoluut niet. Mariska vind dat ze genoeg publiciteit voor de couturier verzorgd heeft om de kleding niet te hoeven betalen. De uitspraak is op 4 juli.
Categorie:
Tag(s):