vrijdag, 26. oktober 2007 - 20:37

Rutger Hagenbeek (12) verovert bronzen plak op Special Olympics

Gieterveen

Rutger Hagenbeek uit Gieterveen heeft op de Special Olympics in Shanghai een bronzen plak veroverd voor Nederland. Rutger is 12 jaar en rijdt bij de Stichting aangepast Paardrijden (S.A.P) in Veendam.

Vorig jaar heeft Rutger meegedaan met de Nederlandse kampioenschappen in Veendam, waar hij op het onderdeel dressuur Brons haalde. Toen S.A.P. werd ingeloot voor De Speial Olympics in Shanghai, wilde Rutger daar graag Nederland vertegenwoordigen.

Samen met de andere Nederlandse Special Olympics deelnemers Cor Dokter, Lydia Smulders en Jorien de Jonge heeft hij hard getraind voor dit topevenement. Na een jaar van intensieve trainingen en screenings door Special Olympics Nederland, vertrok hij op 27 september naar China, onder leiding van coach Anja den Oudsten. Op 2 oktober was de spectaculaire opening van de Special Olympics 2007.

Een extra handicap voor Rutger en de andere ruiters was dat ze niet hun eigen paard mee mochten nemen. Iedere deelnemer kreeg een paard toegewezen, dat nog maar net een half jaar onder het zadel liepen. Voor het onderdeel Enlisch Equitation (ruiter en paard beheersing) werd hij in zijn onderdeel 3e. Hij veroverde hiermee een bronzen medaille. Hij heeft Nederland en de gemeente Aa en Hunze goed vertegenwoordigd en wij zijn er trots op zo’n kampioen in de gemeente te hebben.
Provincie:
Tag(s):