zondag, 21. januari 2007 - 19:17

Sadet Karabulut bij opening loods voedselbank A'dam

Amsterdam

SP-Kamerlid Sadet Karabulut was zaterdag bij de opening van de loods van de Stichting Voedselbank Amsterdam. "Het is prachtig dat zo veel mensen zich het lot van anderen aantrekken en zich vrijwillig voor anderen inzetten," zei de SP-woordvoerder Sociale Zaken. "Maar ik hoop - net als de oprichters van de voedselbanken - dat er snel beleid komt waardoor de voedselbank definitief overbodig wordt gemaakt."

In Amsterdam is het aantal voedselbanken de afgelopen jaren fors gegroeid. Er zijn inmiddels 9 voedselbanken verspreid over de stad waar wekelijks zo'n 1000 pakketten worden verstrekt. Vanwege de enorme groei was een grote opslag- en distributiecentrum nodig. De Stichting Voedselbank Amsterdam kan de gisteren geopende loods aan de Oostenburgervoorstraat in Amsterdam anderhalf jaar gebruiken.

Zo'n 250 vrijwilligers zetten zich in de hoofdstad met hart en ziel in om de pakketten klaar te maken, intakes te doen en de mensen in contact te brengen met de reguliere hulpverlening. Veel voorkomende problemen zijn de bureaucratie, schuldenproblematiek en te lage inkomens van mensen.

Niet alleen in Amsterdam maar in heel het land zijn de voedselbanken de afgelopen jaren als paddestoelen uit de grond geschoten. Landelijk worden zo'n 10.000 pakketten verstrekt. Dit aantal lag eind 2004 nog op 2500 pakketten.
Provincie:
Tag(s):