woensdag, 10. januari 2007 - 16:18

'Samen drempels overwinnen' wint Toegankelijkheidsprijs

Het project 'Samen Drempels Overwinnen' van de Mutsaersstichting en basisschool de Zonnewijzer in Roermond heeft vandaag de Toegankelijkheidsprijs gewonnen. De prijs wordt toegekend aan een instelling met het beste projectplan om de toegankelijkheid van de hulpverlening te vergroten voor allochtone doelgroepen. Aan de prijs zit een geldbedrag vast van 10.000 euro om het project uit te voeren.

In het project 'Samen Drempels Overwinnen' willen de betrokken partijen de toegankelijkheid vergroten door het inrichten van een inloopspreekuur binnen de eigen vertrouwde school, in een eigen 'ouderkamer'. Dat is laagdrempelig, men hoeft geen afspraak te maken en er is geen verwijzer nodig.

Het project is uniek te noemen, omdat het een samenwerkingsproject is waar de Mutsaersstichting, met allochtone medewerksters, met de school, de ouders en de kinderen er de schouders onder zetten. Bijzonder ook, omdat het is ontstaan uit de vraag van de ouders zelf en dan de kans op succes veel groter is.

Zodra dit project loopt, wil de Mutsaersstichting de Provincie Limburg, de gemeente Roermond en andere ('zwarte') scholen gaan betrekken in dit project om het breder te maken dan de Zonnewijzer, zodat het zich als een 'olievlek' zal kunnen verspreiden.
Provincie:
Tag(s):