donderdag, 22. maart 2007 - 21:24

Samen Sterk voor de jeugd

Groningen

Donderdagmiddag 22 maart hebben alle partijen die iets te maken hebben met jeugdbeleid en jeugdzorg hun handtekening gezet, om de intentie te onderstrepen dat men samen verbeteringen door wil voeren in de jeugdzorg. Dit gebeurde op de startconferentie procesmanagement jeugdzorg in de Euroborg. Doel is om samen verbeteringen in de jeugdketen door te voeren, zodat kinderen met problemen niet meer tussen wal en schip vallen of op zorg hoeven te wachten.

De handtekeningen werden op een grote voetbal gezet, als eerste door Gedeputeerde Ineke Mulder en wethouder Corine Jansen van de gemeente Loppersum. Daarna volgden het provinciale jongeren trendteam en procesmanager Jan Hagen en alle aanwezigen in de zaal. De voetbal zal de komende tijd door de provincie 'reizen' en bij de verschillende betrokken organisaties een tussenstop maken.

De provincie Groningen wil de komende jaren samen met alle betrokken partijen verbeteringen in de jeugdzorg doorvoeren. Om dit te bereiken is een Plan van aanpak procesmanagement jeugdzorg opgesteld. De conferentie was het startsein voor de uitvoering. Aanwezig waren wethouders en ambtenaren van de Groninger gemeenten, Bureau Jeugdzorg, het Zorgkantoor en vertegenwoordigers vanuit jeugdzorginstellingen, justitie (o.a. het Poortje, de Raad van de Kindermishandeling, de politie), de sector Licht Verstandelijk Gehandicapten (LVG), onderwijs en welzijn.

De jeugd zelf ontbrak ook niet op de conferentie. Een aantal jongeren uit het trendteam van de provincie Groningen hadden een workshop over het doen van interviews en filmen gevolgd. Op de conferentie brachten zij hun ervaringen in de praktijk door mensen op directe wijze te interviewen en dit met een camera vastleggen. Het resultaat werd bij de lunch vertoond.
Provincie:
Tag(s):