zondag, 27. mei 2007 - 11:56

Samenwerking met burgers zorgt voor aanhoudingen

Sneek

De politie heeft zaterdagnacht in een uitstekende samenwerking met burgers twee mannen aangehouden die verdacht worden van openlijke geweldpleging. Beide mannen, een 20-jarige Kollumer en een 18-jarige jongeman uit Buitenpost, zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Het is zeker niet onmogelijk dat de twee nog meer vernielingen op hun conto hebben.

Kort na 01.00 uur meldde een getuige dat op het Sint Antoniusplein van drie auto’s de spiegels waren afgetrapt. Tijdens een zoekactie in de omgeving werden geen verdachten aangetroffen. Even later werd door een andere getuige gemeld dat twee mannen op de Prins Hendrikkade een bloembak en een container op straat hadden gegooid.

Aan de hand van het signalement werden de twee achterhaald op de hoek van de Sophiastraat en de Willemstraat. Op dat moment meldde een andere getuige dat de mannen ook autospiegels van auto’s hadden getrapt op de Sophiastraat. Tijdens onderzoek bleken daar van zeven auto één of meerdere spiegels te zijn vernield.
Provincie:
Tag(s):