maandag, 17. december 2007 - 19:34

Schade aan sporthal bedraagt 1,75 miljoen euro

Klazienaveen

Maandagochtend informeerde wethouder Evenhuis van de gemeente Emmen de betrokken sportverenigingen en pers over de herstelwerkzaamheden van de onlangs in brand gestoken in aanbouw zijnde sporthal in Klazienaveen. Hij vertelde welke herstelwerkzaamheden nodig zijn om de sporthal op te leveren.

Het overleg met de verzekering zit in een afrondende fase. Op basis van de huidige informatie zal het schadebedrag ca. 1,75 miljoen euro bedragen. Het streven is dat de sportverenigingen in september 2008 de sporthal kunnen gebruiken. Oorspronkelijk zou de sporthal in maart 2008 in gebruik worden genomen.

De herstelwerkzaamheden richten zich op drie delen van de sporthal: de grote hal, de kleine hal en kantines / kleedaccommodatie. De grote hal wordt volledig gestript. Dit betekent dat de beplating, verlichting, verwarming, beveiliging en geluidsinstallatie worden verwijderd en vervangen. Een deel van de staalconstructie wordt gereinigd en opnieuw geschilderd. De volledige sportvloer wordt vervangen evenals de vloer op de plek waar de gymattributen staan. Ook de scheidingswanden worden allemaal opnieuw aangelegd. Van de kleine hal wordt de dakbedekking volledig vervangen. Dit geldt ook voor de gevelbeplating. De binnenzijde van de hal wordt volledig gereinigd. Van de kantines en kleedaccommodatie zullen alle systeemplafonds gedemonteerd en vervangen worden. Ook alle apparatuur die in het systeemplafond geplaatst is wordt opnieuw aangebracht (verlichting, luidsprekers, ventilatieroosters, etc.).

Afgelopen periode heeft een gespecialiseerd bedrijf het door brand gehavende gebouw grotendeels schoongemaakt. Aannemers hebben de schade in kaart gebracht en vastgesteld welke gevolgen dit heeft voor de herstelwerkzaamheden. De rapportage van de aannemers is voorgelegd aan de verzekeringsmaatschappij, die deze op dit moment beoordeelt.
Provincie:
Tag(s):