donderdag, 31. mei 2007 - 16:40

Schakelklas voor taalachterstand blijkt succes

Roermond

Het pilotproject met een schakelklas op de Roermondse basisschool Ankertje Kompas blijkt een succes te zijn. In het schooljaar 2007-2008 starten er in Roermond 7 schakelklassen verdeeld over 7 basisscholen. Dit heeft de gemeente Roermond bekend gemaakt.

In een schakelklas krijgen leerlingen met een taalachterstand een jaar lang intensief taalonderwijs. Dit onderwijs is gericht op het wegwerken van deze taalachterstand, zodat zij vervolgens de basisschool goed kunnen doorlopen. In Roermond is de pilot uitgevoerd door basisschool Ankertje Kompas. De schakelklas van Ankertje Kompas bestond uit een extra leerjaar tussen groep 2 en groep 3 voor kinderen waarbij sprake was van een taalachterstand. 12 Kinderen hebben deelgenomen aan deze schakelklas. Doelstelling was het inhalen van de taalachterstand met tenminste 1/2 jaar en deze doelstelling is gehaald!

Het succes van de schakelklas van Ankertje Kompas is besproken met alle overige basisscholen in Roermond. Dit heeft geresulteerd tot de start van 7 schakelklassen in het schooljaar 2007-2008.
Provincie:
Tag(s):