maandag, 2. april 2007 - 8:18

Schapen en lammeren ten prooi aan vlammen

Lettelbert

Bij een grote, uitslaande brand in een schuur aan de Hoofdstraat in Lettelbert (gemeente Leek) zijn naar schatting 150 schapen en lammeren omgekomen. De brand werd zondagnacht rond 02.50 uur ontdekt door de eigenaar. Surveillanten van de politie die in de buurt waren, hadden de vlammenzee ook opgemerkt en de brandweer gealarmeerd.

De brandweer van Leek kwam ter plaatse met twee tankautospuiten. Samen met de politie hebben brandweermensen geprobeerd om schapen en lammeren uit de brandende schuur te halen. Achter de schuur bevonden zich enkele tenten met lammeren. Voordat deze tenten ten prooi vielen aan de vlammen, konden de hulpverleners en toegesnelde buren nog enkele tientallen dieren redden. Al snel was duidelijk dat de schuur niet meer behouden kon worden.

Terwijl de brandweer met ongeveer 30 mensen het vuur bestreed, ontfermde een dierenarts zich over de gewonde schapen en lammeren. Om 04.45 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Het gevaar op overslag naar de omliggende panden was toen al geweken. De schuur is volledig door de brand verwoest. De brandweer zal vermoedelijk nog enige uren bezig zijn met het afblussen van grote hoeveelheden hooi en stro. In de loop van maandagochtend zal de technische recherche van Regiopolitie Groningen een onderzoek starten naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):