woensdag, 13. juni 2007 - 9:16

Scheuten kiest voor Venlo

Venlo

De internationale onderneming Scheuten heeft bekendgemaakt een productiefabriek voor zonnecellen in Venlo te gaan ontwikkelen. Bedrijventerrein Anvantis in Heerlen. Dat ook een mogelijk locatie was, valt hierdoor af.

De Provincie is blij dat het bedrijf voor Limburg heeft gekozen, en niet voor het buitenland. De Provincie blijft samen met de gemeente Heerlen en andere partijen streven om het grensoverschrijdend bedrijventerrein Avantis te positioneren als hét zonne-energiecentrum.

Met de nieuwe vestiging van Scheuten in Venlo worden de kansen voor de ontwikkeling van nieuwe energie in Limburg geborgd. Daarbij gaat het ook om ontwikkelingen als Research & Development van Scheuten in Venlo, alwaar de Scheuten Campus verder tot ontwikkeling komt. De Provincie steunt voorts de bouw van een siliciumfabriek op Chemelot 1 en spant zich samen met de gemeente Heerlen in om nieuwe en de uitbreiding van bestaande activiteiten op het vlak van nieuwe energie op Avantis te realiseren. Meerdere duizenden arbeidsplaatsen zijn hiermee gemoeid.

Nu Scheuten voor Venlo als vestigingslocatie heeft gekozen, blijft de Provincie Limburg zich inzetten om Avantis als hét centrum voor nieuwe energie te positioneren. Het Provinciebestuur heeft er alle vertrouwen in dat er op dit vlak een grote potentie is voor Limburg en voor Avantis, gezien alle ontwikkelingen op het gebied van nieuwe energie.
Provincie:
Tag(s):