maandag, 8. januari 2007 - 20:22

Schietincident Gerard Mercatorstraat

Tilburg

De politie is gestart met een uitgebreid onderzoek naar aanleiding van een schietincident in de wijk Korvel, waarbij op straat een 36 jarige Tilburger werd beschoten. Hij raakte echter niet gewond. Kort na het voorval hebben agenten in een woning in de dezelfde wijk een 37 jarige Tilburger als verdachte aangehouden. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

De politie kreeg rond het middaguur de melding dat een man in de Gerard Mercatorstraat beschoten was door een hem bekende dader. De politie is direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan en hebben de omgeving afgezet. Ter plaatse bleek dat een al langer slepend conflict tussen de twee mannen de aanleiding was geweest tot het schietincident. Het slachtoffer deed hiervan uitgebreid aangifte. Onderzoek wees uit dat de verdachte van het incident, een 37 jarige Tilburger, na het voorval was weggereden in een personenauto. Kort daarop is deze man in een woning in de wijk aangehouden.

Naast het opnemen van een aangifte, het instellen van een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek heeft de politie ook een zoeking in de woning verricht.
Provincie:
Tag(s):