zaterdag, 8. december 2007 - 15:58

Schietpartij in Rotterdams café

Rotterdam

Zaterdagochtend heeft er een schietpartij plaatsgevonden in een café aan de Mauritsweg. Niemand raakte hierbij gewond. Rond acht uur kreeg de politie de melding dat er diverse schietpartijen in het café hadden plaatsgevonden.

Direct gingen meerdere eenheden naar het café toe en zagen zij dat inmiddels mensen het plaats delict verlieten. Ook werd een gewonde vrouw, die naar later bleek onwel was geworden, naar buiten gebracht. Op dat moment was nog onduidelijk of er meer gewonden waren en of de verdachten van de schietpartijen nog in het pand waren. Omdat de aanwezigen weigerden mee te werken, werd besloten om hen aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau. Dit was noodzakelijk om een goed beeld te krijgen van de situatie, verdachte(n) en mogelijke slachtoffers.

Na onderzoek in het café bleek dat er inderdaad een schietpartij had plaatsgevonden. De recherche heeft na vaststelling van de identiteit van de aanwezigen en verhoor, de mensen in de loop van de ochtend weer heengezonden. Het onderzoek naar de schietpartij wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):