donderdag, 1. februari 2007 - 10:17

Schietpartij Schuttersbergweg na ripdeal

Arnhem

In het onderzoek naar de schietpartij op de Schuttersbergweg, op 5 december vorig jaar, is duidelijk geworden dat de schutter, een 32-jarige Arnhemmer, in gezelschap van twee andere mannen was. Beiden zijn door de politie aangehouden.

Het betreft een 18-jarige man uit Amsterdam (zijn aanhouding werd al eerder in een persbericht gemeld) en een 24-jarige man uit Arnhem. De 18-jarige verdachte is inmiddels na verhoor heengezonden, de 24-jarige man zit nog in bewaring.
Inmiddels heeft de 32-jarige verdachte bekend geschoten te hebben.

De aanleiding van de schietpartij was vermoedelijk een ripdeal, waarbij de drie mannen getracht hebben het slachtoffer van de schietpartij, een 44-jarige Amsterdammer, van XTC-pillen te beroven. Daarop ontstond een worsteling, waarbij de Amsterdammer door twee kogels getroffen werd.

Ook het slachtoffer van de schietpartij, de 44-jarige Amsterdammer, zit nog in bewaring. Dat geldt ook voor de 62-jarige bewoner van de woning aan de Schuttersbergweg, waar de schietpartij voor de deur plaats vond.
De politie verdenkt het tweetal van zowel de handel in - als de fabricage van XTC-pillen.

Na huiszoeking in de woning en tuin van de 62-jarige Arnhemmer zijn door de politie attributen voor het vervaardigen van XTC-pillen aangetroffen en in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):