zondag, 14. januari 2007 - 16:52

Schinveldse bos; één jaar later

Schinveld

In Schinveld is vandaag een herdenkings wandeltocht gehouden naar de plek waar vorig jaar nog zes hectare bosgebied stond. De tocht stond in het teken van de wandeltocht die vorig jaar 8 januari werd gehouden en waar de Schinveldse bevolking en betrokkenen in meeliepen als laatste protest tegen de voorgenomen bomenkap. In de nacht van zondag 8 op maandag 9 januari werd het bos door politie en marechaussee ontruimd en werd begonnen met de bomenkap.

Mensen van het eerste uur zoals Jac Fijnaut van ‘Stop Awacs nou’ en o.a Peter Polder van Groenfront! liepen nu ook weer mee. Bij de ingang van het bospad van het gekapte bosgebeid, staat nu een monument van Lo van de Linden. Hier riep Jac Fijnaut op nogmaals het Limburgs Volkslied te zingen.

Met deze wandeltocht wordt er ook aandacht gevraagd voor de 14 hectare bosgebeid die mogelijk ook gekapt gaat worden. De wandeltocht eindigde bij café de Heidestübl waar een forum plaatsvond met Tweede-Kamer vertegenwoordigers uit Limburg en vertegenwoordigers van Groenfront!
Provincie:
Tag(s):