maandag, 3. december 2007 - 11:32

Schip aan wal na onvoldoende bemanning

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Maarssen heeft zaterdag 1 december op het Amsterdam-Rijnkanaal een binnenvaartschip stilgelegd omdat maar de helft van de voorgeschreven bemanning aanwezig was.

Verder kreeg de 45-jarige schipper uit Maasbracht proces-verbaal voor het varen in bloktijd op een eerder tijdstip en het niet invullen van de rusttijden.

Het schip voer tijdens de controle met een lading soja richting Wijk bij Duurstede. Omdat het schip door de Waterpolitie op 20 september om 01.00 uur was gesignaleerd op de Zuidwillemsvaart, werd gekeken of het vaartijdenboek op die dag ook correct was ingevuld. De schipper had echter vermeld dat het schip op die datum en dat tijdstip stillag en hij rustte. De agenten zagen ook dat in het vaartijdenboek sinds 30 november de rusttijden van de bemanning niet waren ingevuld.

Aan boord trof men naast de schipper een deksman aan. De voorgeschreven bemanning voor het schip was echter een schipper en een matroos. De schipper kreeg een proces-verbaal voor het varen in bloktijd in september, het niet invullen van de rusttijden en het onderbemand varen. I.v.m. het onderbemand varen kreeg de schipper de aanwijzing de vaart te onderbreken en pas weer te hervatten als de bemanning aan de regels voldoet. De schipper meerde zijn vaartuig af bij de sluis van Wijk bij Duurstede.
Provincie:
Tag(s):