dinsdag, 27. maart 2007 - 9:50

Schiphol Group tekent contract met chineese luchthaven

Schiphol

In China is op de luchthaven van Guangzhou door Pieter Verboom, Chief Financial Officer (CFO) van Schiphol Group, en de heer Liu, Chief Executive Officer (CEO) van Guangzhou Baiyun Intl Airport een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het betreft de ontwikkeling van de commerciële activiteiten zoals retail en food & beverage op de luchthaven van Guangzhou.

Gebaseerd op een door Guangzhou en Schiphol gezamenlijk op te stellen businessplan wordt een langdurige samenwerking voor de commerciële, niet luchtvaartgerelateerde activiteiten van de luchthaven beoogd. .

De CEO van de luchthaven van Guangzhou, de heer Liu, refereerde tijdens de feestelijke bijeenkomst bij de ondertekening van het contract aan de commerciële kennis en ervaring van Schiphol Group en de voordelen die Guangzhou kan behalen met deze samenwerking. De heer Verboom sprak o.a. zijn waardering uit over de goede en vriendschappelijke sfeer tussen de partijen en gaf aan veel te verwachten van de samenwerking.

Luchthaven van Guangzhou

In 2006 reisden 26.2 miljoen reizigers via Guangzhuo Baiyun International Airport, en werd er 650.000 ton vracht vervoerd.

Guangzhou Baiyun Intl. Airport is een van de drie belangrijkste luchthavens in China ( naast Beijing en Shanghai). De luchthaven is de thuisbasis van China Southern Airlines, die partner is van Air France/KLM.. China Southern Airlines heeft het dichtste netwerk in China.
In 2010 verwacht de luchthaven van Guangzhou dat 40 miljoen passagiers via de luchthaven zullen reizen, in 2015 hoopt men het aantal van 60 miljoen passagiers te bereiken.
Categorie:
Tag(s):