donderdag, 26. april 2007 - 10:23

Schiphol verwacht topdrukte

Schiphol

De luchthaven Schiphol verwacht topdrukte tijdens de meivakantie topdrukte. Op vrijdag 27 april vertrekken er meer dan 63.000 passagiers vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar een bestemming in het buitenland. In totaal reizen er die dag ruim 166.000 passagiers ,vertrekkend, overstappend en aankomend, via Schiphol. Dat zijn meer passagiers dan op de drukste dag in de zomer van 2006 (21 juli, 165.000 passagiers).

Amsterdam Airport Schiphol adviseert reizigers de komende dagen op tijd naar Schiphol te komen en rekening te houden met iets langere wachttijden.

Ook wordt de reiziger geadviseerd vloeistoffen en gels die hij niet direct in het vliegtuig nodig heeft, in de ruimbagage te stoppen. Van huis meegebrachte vloeistoffen en gels mogen alleen mee in de handbagage als de verpakking niet groter is dan 100 ml en zij passen in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje met een inhoud van maximaal 1 liter. Per persoon is 1 zakje toegestaan. Onder vloeistoffen en gels worden naast drank zoals water ook make-up gerekend zoals mascara, crèmes en lipgloss.Amsterdam Airport Schiphol heeft zich, samen met de luchtvaartmaatschappijen en afhandelaren, voorbereid op de topdrukte en neemt extra maatregelen om deze zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo worden er extra inhuurkrachten ingezet, zijn er extra parkeerplaatsen ingericht en worden de security controleposten voor passagiers gedurende de hele dag op de drukste dagen volledig bemand.

Indien nodig zullen bij zeer drukke momenten passagiers via bepaalde routes buiten de terminal worden geleid naar de juiste vertrekhal. Dit gebeurt om stagnatie en opstopping in de vertrekhallen te voorkomen. Om die reden kan het ook gebeuren dat bij drukte passagiers en wegbrengers wordt gevraagd al voor het betreden van de terminal afscheid van elkaar te nemen.
Categorie:
Tag(s):