vrijdag, 5. januari 2007 - 16:39

Schiphol zet collectezuilen in voor SOS-Kinderdorpen

Schiphol

De opbrengst van de collectezuilen van Amsterdam Airport Schiphol van 2007 gaat naar de internationale kinderhulporganisatie SOS-Kinderdorpen. Amsterdam Airport Schiphol stelt jaarlijks 21 collectezuilen achter de paspoortcontrole ter beschikking aan een goed doel. Dit jaar levert Schiphol een substantiële bijdrage aan de dagelijkse opvang van 60.000 weeskinderen in 132 landen wereldwijd.

De collectezuilen op Schiphol doen een oproep richting de passagiers om hun kleingeld in vreemde valuta en euro’s te doneren aan het goede doel. Voorwaarde is dat de desbetreffende charitatieve organisatie wereldwijd actief is en geen politieke binding heeft.

In het afgelopen jaar zamelden alle reizigers die via Schiphol reisden tezamen een bedrag in van €140.000,-, dat ten goede kwam aan het Liliane Fonds. Dit jaar koos de Nederlandse luchthaven voor SOS-Kinderdorpen, die de opbrengsten van 2007 zullen besteden aan de zorg voor kinderen die er helemaal alleen voor staan. Wees- en verlaten kinderen vinden in 450 SOS-kinderdorpen een blijvend thuis bij een SOS-moeder, samen met broertjes en zusjes.

Vrijdag heeft Paul Luijten, directeur Corporate Affairs van Schiphol Group, de collectezuilen overdragen aan Albert Jaap van Santbrink, algemeen directeur van SOS-Kinderdorpen Nederland. Van Santbrink: "Deze samenwerking met Schiphol geeft het vertrouwen in onze organisatie weer. Reizigers van over de hele wereld, die ons werk vaak uit hun eigen land kennen, kunnen zo hun steentje bijdragen om te bouwen aan een toekomst voor weeskinderen."
Provincie:
Tag(s):