maandag, 4. juni 2007 - 9:45

Schipper aangehouden en snelle motorboot in beslag genomen

Leeuwarden

Donderdagavond 31 mei heeft de politie een snelle motorboot van een 38-jarige inwoner van Leeuwarden inbeslag genomen. De schipper was die avond met hoge snelheid door de sluis bij Terherne gevaren.

De politie seinde de medewerkers van de Provinciale Waterstaten in, die op dat moment met hun schip in het Prinses Margrietkanaal bij Grou voeren. Al snel zagen deze medewerkers de snelle motorboot aankomen varen. Er werd besloten om de schipper staande te houden, waarna ze hun schip overdwars in de vaarweg legden. De schipper van de snelle motorboot negeerde de aanwijzingen, manoeuvreerde zijn schip tussen het schip van Provinciale Waterstaten en de wal door en voer met hoge snelheid weg.

De schipper was inmiddels herkend en daarom werd besloten om naar zijn woning in Leeuwarden te gaan. Hier werd de verdachte echter niet aangetroffen. Na een zoektocht met de politieboot werd de snelle motorboot en de schipper aangetroffen bij een woning in de wijk Zuiderburen. Hier werd zijn boot, mede gezien eerdere overtredingen van de schipper, in beslag genomen. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):