zondag, 23. december 2007 - 14:40

Schipper merkt niet dat vrouw overboord valt

Moerdijk

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft een 49-jarige schipper uit het Belgische Merksem op de Nieuwe Merwede ter hoogte van de Moerdijkbrug onderschept, nadat zijn 45-jarige vrouw tijdens het ophangen van de was, ter hoogte van Hardinxveld Giessendam, overboord was gevallen.

De schipper had van het incident niets gemerkt.
Wandelaars hebben de vrouw uit het water gehaald. Zij is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem.

De schipper heeft zijn schip afgemeerd bij de Volkeraksluizen en heeft zijn auto van boord gehaald om zijn onfortuinlijke vrouw in het ziekenhuis op te zoeken. De vrouw maakt het naar omstandigheden goed.
Zij blijft een nacht over in het ziekenhuis. Zij heeft ongeveer 10 minuten in het 4 graden koude water gelegen.

De melding kwam omstreeks 10.50 uur binnen bij de regiopolitie Zuid-Holland-Zuid die op haar beurt de Verkeerspost Dordrecht en de Waterpolitie Dordrecht op de hoogte bracht. De vrouw is met een ziekenauto overgebracht naar het ziekenhuis in Gorinchem. Uit onderzoek van de Waterpolitie en de politie Zuid-Holland-Zuid is komen vast te staan dat de verklaringen van de schipper en zijn vrouw eensluidend waren.

De was op hangen tijdens de vaart is een veelvoorkomende bezigheid, doch dient met de nodige voorzichtigheid uitgevoerd te worden. Het is, zoals vandaag is gebleken, niet van gevaren ontbloot.
Provincie:
Tag(s):