woensdag, 10. januari 2007 - 17:59

Scholen genomineerd voor Onderwijsprijs Fryslân

Friesland

De jury van de Onderwijsprijs Fryslân heeft bekendgemaakt welke scholen dit jaar kans maken op deze tweejaarlijkse provinciale prijs.

In de categorie primair onderwijs zijn dat: KBS De Earnewjuk uit Easterlittens, de W.A. Nijenhuisschool uit Katlijk en OBS Martha Karst van Schiermonnikoog. In de categorie voortgezet onderwijs zijn de twee genomineerden het Marne College uit Bolsward en het Piter Jelles Gymnasium uit Leeuwarden

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 18 januari in het tijdelijke provinciehuis aan de Snekertrekweg 1 in Leeuwarden, maakt gedeputeerde Bertus Mulder bekend aan welke scholen de eerste prijs wordt uitgereikt. De beide winnaars ontvangen een speciaal ontworpen trofee en gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs (periode 2005-2007) op 27 maart in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

De Onderwijsprijs Fryslân is een onderdeel van de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs. In elke provincie hebben de scholen vorig jaar een informatiepakket ontvangen met de oproep een activiteit of project in te zenden uit de alledaagse schoolpraktijk. Een provinciale jury beoordeelt de inzendingen uit de eigen provincie. De jury wordt dit jaar gevormd door Geart de Vries, programmamaker van Omrop Fryslân, Annigje Toering, statenlid voor de FNP en Jan Jarig van der Tol, directeur GBS De Opbouw, winnaar van de Onderwijsprijs Fryslân 2004.

Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De prijs werd voor de eerste keer uitgereikt in 1993 en is ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen en te laten zien dat het Nederlandse onderwijs vitaal en inventief te werk gaat.

In het kader van deze prijs werkt het INOP samen met tal van (onderwijs)organisaties, waaronder de twaalf provinciebesturen en Aruba. Alle ingezonden projecten zullen binnenkort te vinden zijn op website www.onderwijsprijs.nl.
Provincie:
Tag(s):