maandag, 26. maart 2007 - 10:41

Scholen Zuidhorn kiezen massaal voor hart en sport

Zuidhorn

De gemeente Zuidhorn heeft een kennismakingsprogramma voor sport opgesteld. Titel van het programma is “Kies voor Hart en Sport�. De scholen in de gemeente doen massaal mee aan het project Kies voor hart en sport. Voor de 31 cursussen in 18 takken van sport hebben 391 scholieren van alle 16 basisscholen zich ingeschreven.

Aan de uitvoering van het project werken de gemeente Zuidhorn, diverse sportverenigingen en het basisonderwijs mee. Het gaat om cursussen van drie, vier of vijf lessen die na schooltijd worden gegeven aan scholieren uit de groepen 6 tot en met 8. Fierljeppen blijkt de populairste van de aangeboden sportcursussen om mee kennis te maken. Maar liefst 52 kinderen doen daaraan mee.

Sporten die dit jaar voor het eerst worden aangeboden zijn: klimmen in Groningen, golfen in Groningen en basketbal in Noordhorn.

Aan de 18 verschillende sporten doen in totaal 189 jongens en 202 meisjes mee. In verhouding levert GBS de Brug in Zuidhorn de meeste deelnemers, 66,7 % van het totale aantal leerlingen van die school heeft zich ingeschreven voor “Kies voor hart en sport�.

Ook op CBS Visvliet/Pieterzijl in Visvliet (63,6%), GBS De Regenboog in Aduard (58,8 %), CBS de Windroos in Zuidhorn (54,8 %) en CBS ‘t Kompas in Noordhorn (52,3%) hebben veel scholieren zich ingeschreven.

OBS de Borgh in Zuidhorn levert in aantallen de meeste deelnemers per school, namelijk 57.
Provincie:
Tag(s):