vrijdag, 30. november 2007 - 11:59

Scholier probeert medescholier neer te steken

Utrecht

Bij een steekpartij op een school is een 17-jarige jongen gewond geraakt aan zijn hand. Rond 16.10 uur kregen twee leerlingen van een school in Overvecht ruzie met elkaar. Zij werden door een leerkracht van elkaar gescheiden. Even later ging op het schoolplein de 13-jarige jongen met een mes achter de 14-jarige jongen aan. Een 17-jarige jongen uit Nieuwegein kwam vervolgens tussenbeiden, waarna de verdachte het geweld op hem richtte. De jongen sloeg de 17-jarige jongen en probeerde hem te steken. De 17-jarige weerde het mes met zijn hand af, waarbij hij zijn hand verwondde.

Twee 15-jarige jongens uit Utrecht, kennelijk vrienden van de verdachte, zagen dit alles gebeuren, maar staken geen vinger uit. Vervolgens ging de verdachte er met deze twee jongens vandoor. De politie kwam ter plaatse. Gelukkig bleef het letsel van het 17-jarige slachtoffer beperkt tot zijn hand. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Hij deed aangifte.

Door de politie werd de 13-jarige verdachte in Leersum aangehouden. Hij was nog in het bezit van het mes. Dat werd in beslag genomen. Eén van de 15-jarige Utrechters werd in Utrecht aangehouden. De andere 15-jarige werd niet thuis aangetroffen. De twee aangehouden verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. Het onderzoek naar hen en de derde verdachte wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):