maandag, 26. november 2007 - 18:30

Scholieren aangehouden bij acties

Eindhoven

Op diverse plaatsen in de regio hebben scholieren maandag actie gevoerd. De politie heeft de acties begeleid en daarbij zijn weinig of geen problemen geweest. In Eindhoven, Helmond en Gemert heeft de politie een aantal scholieren aangehouden bij de acties die op maandag 26 november in de verschillende plaatsen zijn gehouden.

In Eindhoven waren ongeveer 300 scholieren bijeengekomen op het Stadhuisplein. Hier hield de politie zeventien actievoerders aan. Dat gebeurde voornamelijk omdat zij met voorwerpen, zoals eieren en drankblikjes, gooiden. De politie hield ook actievoerders aan die niet voldeden aan een bevel of vordering die door de politiemensen werden gedaan.

In Helmond waren tussen de 600 en 700 scholieren naar het stadhuis gegaan. De politie hield negen scholieren aan voor allerlei baldadigheden en vernielingen. Ze gooiden met eieren en vuurwerk werd afgestoken. Er werd ook met zwaardere voorwerpen, zoals stenen en metalen voorwerpen gegooid. De politie heeft hierop terughoudend en met gepaste middelen gereageerd.

In Gemert werd een jongen aangehouden omdat hij met een voorwerp gooide. De aangehouden verdachten krijgen een proces-verbaal of worden doorverwezen naar Halt. Na verhoor worden ze in vrijheid gesteld en overgegeven aan hun ouders.
Provincie:
Tag(s):